2020-10-20 08:32:21• hírek • Bede Emőke

Az idősotthonban kialakult gócpont miatt megugrott a fertőzöttségi arány Mezőfényen

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal legfrissebb tájékoztatása szerint Szatmár megyében az ezer lakosra vetített fertőzöttségi arány átlépte a 1-et: az október 4–17. közötti időszakban mért adatok alapján megyénkben immár 1,031-re nőtt ez a mostanában kulcsfontossággal bíró szám.

A legmagasabb arányt jelenleg Mezőfény községben mérik (21,739), viszont ezzel kapcsolatban mindenképp kiemelendő, hogy az új esetek túlnyomó többségét a helyi idősotthonban regisztrálták. A gócpontot azonnal izolálták, így kiegészítő intézkedések bevetetésére a településen egyelőre nincs szükség – tudatta szerkesztőségünkkel a prefektusi hivatal. Mezőfényt e listán Csomaköz (3,010), Borválaszút (2,286), Nagyszokond (2,000) és Kaplony (1,568) községek követik, viszont mivel az elemzett időszakban egyik helységben sem haladta meg a 6-ot az újonnan igazolt fertőzések száma, ezért a vészhelyzeti bizottság egyelőre nem látja szükségesnek további szigorítások bevetését.


Szatmárnémetiben a legfrissebb tájékoztatás szerint 1,321 az ezer lakosra vetített fertőzöttségi ráta, Nagykárolyban 1,413, Erdőd városában 0,398, Sárközújlakon 0,275, Avasfelsőfaluban 0,896, Tasnádon pedig 0,866. Ami a Szatmár megyei közigazgatási egységeket illeti, az 1-es értéket Batarcs, Kányaháza , Kálmánd, Oláhcsaholy, Lázári, Szatmárudvari, Pálfalva, Remetemező, Nagytarna, Krasznaterebes, Mezőterem, Szamosborhíd és Vetés is meghaladta, ugyanakkor vannak olyan községek is megyénkben, melyekben a fentebb említett időszakban a fertőzöttségi arány 0 volt. Mutatjuk a teljes listát:



A prefektusi hivatal ismételten arra kéri a lakosságot, hogy tartsák be a hatóság által kijelölt óvintézkedéseket, így óvva saját és mások egészségét is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: